БММК на Форум „Младеж 2.0“ во Софија

Петта година по ред, Националниот младински форум на Бугарија организира конференција за младинско вклучување. Настанот има за цел да ја синхронизира програмата за младински политики со тековниот развој и визија за иднината на младите и младинските организации во Бугарија:

Настанот е дел од проектот за развој на Дијалогот за структурата во Бугарија на Националната работна група, предводена од Националниот младински форум и финансиран од програмата Еразмус +.

Претставник на БММК беше Илијана Аризанова.