Четврток, 6.12.2018: Предавање за кариери на иднината

Бугарскиот претседател Росен Плевнелиев (2012-2017) со предавање за кариери на иднината во Скопје

Четврток, 6 декември 2018 година во 19:00 часот
Локација: Хотел Стоун Бриџ, Димитар Влахов 1, Скопје

Дојдете на AUBG вечерта во Скопје за да слушнете во што верува бугарскиот претседател Росен Плевнелиев (2012-2017) , која е кариерата на иднината, во контекст на глобализацијата, миграцијата и дигитализацијата.

Поканети сте сите во Хотелот „Стоун Бриџ”, Скопје, каде што ќе можете да уживате во предавањето на нашиот специјален гостин. Покрај тоа, можете да зборувате лично со AUBG приемните советници, AUBG дипломирани студенти и студенти.

Ние ќе бидеме среќни да одговориме на вашите прашања во врска со животот на кампусот, воннаставните активности, успехот на алумни и сè друго што сакате да го знаете.

Програма:

19: 00-19:30 – Предавање „Кариери на иднината“

19: 30-19: 45 – Прашања и одговори

19:45 – 21:00 – Прием

За Американскиот универзитет во Бугарија:

Американскиот универзитет во Бугарија (АУБГ) нуди одлично американско образование по многу конкурентна цена, со извонредни успеси и е најинтересен во светот.

AUBG е акредитирана и во САД од страна на NECHE и во Европа од Националната агенција за евалуација и акредитација на Бугарија.

Како резултат, по успешното завршување на нивните студии, AUBG студентите добиваат двојни американски и европски дипломи.

AUBG ги обезбедува најдобрите студентски објекти во регионот: од удобни домови до наградуваната зграда на Америка за Бугарија.

Во Студентскиот центар и најголемата библиотека на англиски јазик во Југоисточна Европа, учениците имаат безбедна, светска класа станбени кампуси.

AUBG е неоспорен лидер во образованието седми пат по ред, според бугарското Министерство за рангирање на националниот универзитет за образование.